top of page

Máte rádi dorty od DADA CAKES? Přijďte se naučit, jak se takové skvosty vyrábějí!

Termíny cukrářských kurzů:
* sobota 15. dubna 2023 - Sweet Bar - 2 volná místa
* neděle 16. dubna 2023 - Začínáme s cukrařinou - Plně obsazeno
* sobota 29. dubna 2023 - Začínáme s cukrařinou - 4 volná místa
* neděle 30. dubna 2023 - Slavnostní dort Drip Cake - 1 volné místo

 
Kurzy je možné zakoupit také formou Dárkového poukazu!
Při vytvoření vlastní skupinky 4 osob sleva 5% + vlastní termín samozřejmostí.

1) Cukrářský kurz: Začínáme s cukrařinou
Kurz je určen pro začátečníky i mírně pokročilé. Je určen především pro ty, kteří chtějí v pečení dále pokračovat.
- naučíme se základní cukrářské recepty + jejich dochucování a kombinace
- povíme si vše o vlastnostech jednotlivých korpusů, těst a krémů
- probereme a vyzkoušíme způsoby využití jednotlivých korpusů, těst a krémů v praxi
- poradím vám osvědčené kombinace příchutí, prozradím nejoblíbenější příchutě

Společně vytvoříme:
Linecké těsto (světlé, kakaové, pomerančové)
Základní pěnový korpus (vanilkový nebo kakaový)
Lemon curd
Čokoládovou ganache
Žloutkový krém (Creme patissiere)
Bílkový krém (Meringue)

Kombinací těchto šesti základních cukrářských postupů společně vytvoříme zdobené mini dortíky a oblíbené tartaletky:
• Lemon meringue tartaletky
• Čoko-malinové tartaletky
• Vanilkové krémové tartaletky s ovocem
• Čokoládový zdobený minidort s ovocem nebo
• Vanilkový zdobený minidort s ovocem


2) Cukrářský kurz: Sweet bar – pro začátečníky a mírně pokročilé.
Na tomto kurzu se společně naučíme populární dezerty na sváteční stůl, sladký bar:

Cupcakes - ve dvou příchutích (mrkvové a Red Velvet) s krémem a se zdobením
Marshmallows - ovocné nebo vanilkové
Mini Pavlova zdobená šlehačkovým krémem a čerstvým ovocem
Čokoládový mousse (pěna do skleniček)
Slaný karamel


3) Cukrářský kurz: Drip Cake s potahovanou podložkou
Na tomto kurzu společně upečme slavnostní stékaný dort obmazaný máslovým krémem s ostrými hranami, zdobený čerstvým ovocem, sladěný s podložkou.

Naučíme se:
- upéct exkluzivní vláčný korpus vybrané příchuti (extra čoko, vanilka, citronový, čoko-pomerančový)
- vyšlehat profesionální krém ze smetanového sýra (cream cheese frosting)
- sestavit dort, aby byl rovný, promazat krémem a proložit čerstvým ovocem
- vyrobit nejlepší butter cream - máslový krém na obmaz, jak ho nabarvit gelovými potravinářskými barvami
- jak na ostré hrany dortu, jak docílit krásně zatřeného povrchu
- vyrobit čokoládovou ganache na drip - stékání
- jak dozdobit čerstvým ovocem, čokoládou a dalšími ozdobami
- jak potáhnout pevnou podložku fondánem ve sladěné barvě s dortem + připevnit stužku po obvodu


Společné:
Cena kurzů: 3.500,- / osoba
- kurz je vždy určen pro max. pro 4 osoby

- probíhá vždy od 10:00 do cca 16:30
- na kurzy nejsou potřeba předchozí zkušenosti
- místo konání: Cukrářská výrobna DADA CAKES (Sluštice 35, 250 84)
- k dispozici budou teplé a studené nealko nápoje + drobné slané občerstvení 
- domů si odnesete: recepty, odborné rady a inspiraci + vše, co společně vyrobíme
- všechny pomůcky potřebné k výrobě budou k dispozici

- po absolvování jakéhokoliv kurzu dostanete přístup do naší soukromé FB skupiny, ve které můžete v budoucnu pokládat dotazy a díky které zůstaneme nadále v kontaktu
- přihlášení na e-mailu: info@dadacakes.cz
- po potvrzení zájmu oběma stranami se skládá nevratná záloha 1000,- na účet pro rezervaci místa + doplatek se hradí na místě v hotovosti. Při neúčasti na kurzu záloha propadá.
- s sebou: přezůvky (pantofle), zástěru, blok a tužku


Těším se na Vás!

bottom of page